АЙКИДО - ТРАДИЦИОННО ЯПОНСКО БОЙНО ИЗКУСТВО ПОДХОДЯЩО ЗА ВСИЧКИ
Национален Айкидо Съюз - Айкикай България  
www.aikikaibulgaria.com Черни пояси История на семинарите За нас Тренировки Контакти и връзки Галерия снимки Начало Изпитна програма Майстори Сенсей Георги Иванов О`Сенсей Какво е Айкидо?
Георги Йорданов Иванов е роден на 03.02.1958г. в град Силистра. Възпитаник на Хореографския  Институт в София, 10 години работи като професионален хореограф. С бойни изкуства - Джудо и  Карате, започва да се занимава от 1972 г. С Айкидо започва през 1980г., а през 1988 година защитава  1-ви дан на семинар в Полша пред Масатаке Фуджита сенсей. Отказва се от танците за да се посвети на  японското изкуство. През 1990г. учредява Българската Айкидо Федерация и от тогава на татък за него  не съществува нищо друго.  Георги Иванов заимства системата и методите на преподаване на българските народни танци и ги  трансформира динамично в преподаването на Айкидо.      През 1995г. в София на Конгрес на Европейската Айкидо Федерация (първия конгрес на бойно изкуство  правен в източна Европа) е избран за член на борда и за заместник председател на Комисията за  развитие на Айкидо в Европа. На 01.12.1996 сенсей Георги Иванов загина нелепо при автомобилна  катастрофа на пътя Русе - Велико Търново.  На семинар със Секи сенсей (директор на техническия отдел на Айкикай Хомбу Доджо) през 1997  година на Георги Иванов е присъден почетен 4-ти дан.  Сенсей Иванов с право може да се нарече основоположник на Българското Айкидо и на  организираното трениране на Айкидо в България. Той остава нашият сенсей и винаги ще живее в  сърцата ни. 
Сенсей Георги Иванов
(1958- 1996 г.)
Инструктoри Сенсей Георги Иванов
АЙКИДО КЛУБ “Айкикай Айкидо България”
АЙКИДО - ТРАДИЦИОННО ЯПОНСКО БОЙНО ИЗКУСТВО ПОДХОДЯЩО ЗА ВСИЧКИ
Aйкикай Айкидо България e член на Национален Айкидо Съюз Официален представител на Aikido World Headquarters (the ‘mother house’ of Aikido, Tokio Japan).